top of page

Köpinfo

Jag är diplomerad uppfödare i SVERAK, vilket innebär att jag följer alla regler och rekommendationer för uppfödare och kattägare, samt att jag förbundit mig att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning. Har även tillstånd av Länsstyrelsen att bedriva kattuppfödning enligt kraven i 6 kap. 4 § i djurskyddslagen.

 

Via böcker, kurser och olika forum försöker jag lära mig så mycket som möjligt om kattens grundläggande behov, naturliga beteende och artegna kost. Mina katter äter inte torrfoder, de får endast biologiskt anpassat rått foder (BARF, Mush) och blötmat. Mat som är färsk, ren, oprocessad och fri från tillsatser och onödigheter. Mat deras kroppar är skapta att äta, som bygger upp och stärker, ger energi och matglädje. På min länksida finns möjlighet att klicka vidare till utförlig beskrivning av varför råfoder föredras av mig och en snabbt växande skara av katt- och hundägare.

Våra avelskatter är framför allt sällskapskatter, de är vid god vigör och genomgår rekommenderade hälsotester. Vi har högt ställda mål om att utveckla birmans bästa egenskaper. 

Kattungarna växer upp i vårt hem tillsammans med oss och delar hela vår vardag. Mycket tid och omsorg läggs ner för att ge dem en trygg och hälsosam start i livet och de flyttar därför inte förrän vid 14-15 veckors ålder. Kattungarna säljs till sällskap med det huvudsakliga målet att bli fullvärdiga och älskade familjemedlemmar. 

Pris

Priset för en kattunge är från 12 000 SEK.

Sällskapskatter kommer framöver att vara kastrerade vid flytt.

Att tänka på innan köp:

 • Tänk igenom ditt köp, du kommer att ansvara för din vän i upp till 20 år.

 • En katt kostar mer än bara i inköp, den behöver bra mat, sand, försäkring, vaccinationer, veterinärvård, klösträd och andra tillbehör.

 • Det måste finnas tid till lek, kel och pälsvård.

 • Har du ingen katt sedan innan och arbetar långa dagar bör du inte vara främmande för att din katt kan komma att behöva en kattkompis.

 • Våra katter säljs som innekatter. Rastgård och/eller koppelpromenader brukar dock vara mycket uppskattat.

 • Allergi? Testa er före ett eventuellt köp, om ni är osäkra.

 • Om ni åker på semester, var ska katten vara då?

När du köper en kattunge från oss är den:

 • 14-15 veckor gammal.

 • Veterinärbesiktad inom 7 dagar.

 • Fullvaccinerad mot kattpest och kattsnuva.

 • ID-märkt med chip och registrerad i SVERAKs ID-register och på JBV.

 • Stambokförd i SVERAK.

 • Individ- och Dolda fel-försäkrad i Sveland Djurförsäkringar.

 • Socialt tränad, mycket hanterad och t ex van vid pälsvård och kloklippning.

 • Katter som säljs till sällskap ska kastreras innan de blir 6 månader.

Ni är varmt välkomna med en intresseanmälan och en bra första kontakt är via mail. Berätta om dig själv och din familj, varför ni vill ha katt och hur livet för en katt skulle se ut hos just er. Jag förbehåller mig rätten att välja bästa tänkbara hemmen till mina kattungar och har således inget direkt 'kösystem'. Berätta om eventuella önskemål av färg, teckning och kön osv. Med denna information bildar vi oss en uppfattning om någon av våra kattungar skulle kunna tänkas passa och om det finns möjlighet för ett ömsesidigt förtroende oss emellan. När vi tillsammans har sett ut en kattunge som passar, blir den reserverad till dig. I samband med detta får du också besked om ungefärlig tid för flytt.

När ni sen har bestämt er för att ni vill köpa kattungen betalar ni en handpenning, kattungen är då bokad och du får ett tingningsavtal

Kattunge till utställning

Om du är intresserad av att ställa ut din katt ska du berätta det för då försöker vi att utse en kattunge som utseendemässigt skulle kunna passa för det. Några garantier för hur kattungen utvecklas utseendemässigt kan dock inte utlovas och ej heller om den gillar att vara på utställning, därför tar vi inget extra betalt för en kattunge till utställning.

Kattunge till avel

Är du intresserad av att köpa en kattunge till avel gäller särskilda villkor. En avelskatt är också betydligt dyrare då detta även omfattar en viss garanti om något händer som gör att den inte går att använda i avel.

bottom of page